Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
Ana SayfaAnasayfa ManşetSÜRÜŞ İZLENİMİ : BÜYÜKLERDEN NESİ EKSİK Kİ...

SÜRÜŞ İZLENİMİ : BÜYÜKLERDEN NESİ EKSİK Kİ…

İlk kez 1982 yılında kompakt segmentte yerini alan Opel Corsa bu yıl 5 . nesli ile karşımıza çıktı. Kıyasıya bir mücadeleye sahip olan B sınıfı hatchback otomobiller pazarında güçlü olabilmek için her nesilde ve her makyaj operasyonunda önemli yenilklere sahip olmak şart. Yeni Corsa’da bu farkındalıkla yeni neslinde bir çok teknolojik özelliğe yer verilmiş.

Opel Corsa, dış tasarım anlamında özellikle de arka taraftan baktığınızda, önceki nesli ile benzerlikler taşıyor. Ancak ön tarafta durum biraz farklı. Tamamen yenilenmiş ve günümüz teknolojilerine uyum sağlamış far yapısı, ilk gözümüze çarpan detay. Yeni ızgara yapısı ile Corsa, Opel ailesinin diğer üyelerinin hepsiyle bir bütünlük sağlamış.

Yani ortak bir ön yüz neredeyse markanın bütün modellerine adapte edilmiş. Test otomobilimizde yer verilen limon sarısı renk seçeneği de son derece çarpıcı ve sportif. Ancak sürüşlerimiz esnasında birkaç kez “Taksi” diye çağırıldığımızı da söyleyebiliriz.

Sanki lüks bir otomobil içerisindeyiz…

Corsa’nın yeni neslinde en çarpıcı değişikliğe iç tasarımda gidilmiş. Daha kaliteli malzeme yapısı ve orta konsola adapte edilen 7 inç boyutundaki Intellink multimedya sistemi ilk bakışta kullanıcısını etkiliyor. Ayrıca konsol üzerine eklenen dış renkteki parçalar da bu sınıf otomobillerde artık neredeyse olmazsa olmaz olan kişisellştirme olanağının bir parçası. Şimdi gelelim bizce en can alıcı kısıma. Bu sınıfta Corsa’nın Clio, i20, Fiesta ve Polo gibi birçok güçlü rakibi yer alıyor. Bu güçlü rakipleri arasından sıyrılabilmek için yeni Corsa’da üst segmentlerde görmeye alışık olduğumuz bir çok teknolojik özelliğe yer verilmiş. Direksiyon ve koltuk ısıtması, otomatik park sistemi, kör nokta uyarı sistemi ve geri vites kamerası bunlardan bazıları. Ayrıca sürüşlerimiz esnasında dikkatimiz çeken bir başka yenilik ise direksiyon için hazırlanan “City” modu oldu. Daha önce Fiat ve Hyundai markalarından da hatırladığımız bu sistem, bu sınıf otomobilleri şehir içinde kullanırken son derece keyifli bir hale getiriyor. Tek tuşla bir tüy kadar hafifleyen direksiyonla sokak giriş çıkışlarında keyifli manevralarla mutlu oluyorsunuz. Bu özellik, Corsa’nın hedef kitlesinin büyük bir kısmını kapsayan bayan ve genç sürücüler için çok güzel bir opsiyon bizce. Corsa’nın 2 katlı yapısı ile 285 litrelik bagaj hacmininde sınıf standartlarını karşıladığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Sinire, strese son…

Test otomobilimizin kalbinde 1.4 litre hacminde 90 beygir güç üreten benzinli bir motor yatıyor.130 Nm maksimum tork üreten bu motor, 6 kademeli otomatik şanzımanla kombine edilmiş. Otomatik vites ve city sürüş modu ile birlikte açıkcası yeni Opel Corsa’yla kalabalık şehir trafiğinde otomobil kullanmak bile sinir stres limitlerini zorlamıyor. Çok performans vaad etmeyen bu motor ani hızlanmaların gerektiği anlarda yapısı dolayısı ile üst devir bandında çok kalıyor. Ama tabiki de bu motor tipinde çok normal bir durum. Son olarak notlarımıza fabrika verilerine göre test otomobilimizin 100 km’de ortalama 6 litre yaktığını ekleyebiliriz. Test sürüşlerimiz esnasında kontrollü bir sürüşle bu değere çok yaklaştığımızı da rahatlıkla söyleyebiliriz.

İLİŞKİLİ MAKALELER

POPÜLER HABERLER