Salı, Nisan 16, 2024
spot_img
Ana SayfaAnasayfa ManşetYENİ SUBARU FORESTER E-BOXER TÜRKİYE'DE

YENİ SUBARU FORESTER E-BOXER TÜRKİYE’DE

Tamamen yenilenen gövde tasarımı ve hibrit teknolojisiyle Subaru Forester e-BOXER Türkiye’de 389.880 TL’den başlayan lansman fiyatlarıyla satışa sunuldu.Elektrikli motor desteğini BOXER Motor teknolojisi ve Simetrik Sürekli Dört Çeker Sistemi ile birleştiren Yeni Forester’da yakıt verimliliği, tepkisel hızlanma ve zorlu yol kabiliyetinde önemli gelişme sağlandı.

Subaru Türkiye Genel Müdürü Halil Karagülle yeni modelin basın toplantısında şunları söyledi: “Otomobil üreticileri çevre normlarına uyum için önemli bir değişim içinde. Gerçek sürüş verileri ile ölçümlerin yaygınlaşması, yasal sınırların aşılması ile ödenecek cezaların çok yüksek seviyeleri ulaşması gibi etkenler otomobil üreticilerini hibrit ve elektrikli araçlara doğru çok hızlı bir dönüşüme zorluyor. Subaru Avrupa’da e-BOXER hibrit motorlu aracını Aralık ayında satışa sundu, çok yakın bir gelecekte de tamamen elektrikli bir orta sınıf SUV modelini pazara sunmaya hazırlanıyor.
Elektrikli motor destekli, benzinli 2 litre Boxer motora sahip tamamen yenilenmiş Subaru Forester modelini Avrupa ile aynı anda çok rekabetçi bir lansman fiyatıyla pazara sunuyoruz. Forester’ın giriş versiyonu bile çok dolu bir araç, rakiplerimizin opsiyon olarak sunduğu özelliklerin neredeyse tamamını Forester’da standart olarak yer alıyor. Bu anlamda 390 bin TL’lik başlangıç fiyatının çok rekabetçi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Yeni kasa Forester için müşterilerimizden çok yoğun bir talep var. Bayilerimiz Kasım ayından bu yana müşterilerimizin siparişlerini topluyorlar. İlk parti araçlarımızın tamamının müşterisi hazır. Aralık ayının içinde ilk parti araçlarımızın, Ocak ayında ise ikinci parti araçlarımızın teslimatlarını gerçekleştireceğiz. Şubat ayından itibaren ise 2020 model Forester’larımız pazar beklentilerini rahatlıkla karşılayacak adetlerde ulaşmaya başlayacak. 2020 yılında pazarda bir toparlanma bekliyoruz. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarının 2019 yılında 475 bin adetle kapanacağını, 2020 yılında ise 550 binlerin üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz.”

İLİŞKİLİ MAKALELER

POPÜLER HABERLER